PLAN(T) JE WOONSTEK IN DOORNSTEEG

Doornsteeg is een bijzondere plek, een authentiek landelijk gebied aan de rand van de stad Nijkerk. Hier wordt gewerkt aan een bijzondere nieuwe woonwijk, waarvan de eerste woningen reeds in verkoop zijn. Benieuwd naar het actuele aanbod, klik hier.

Een bijzondere wijk:

Bijzonder, omdat het een groene, landelijke, duurzame én kindvriendelijke wijk wordt. De nieuwe wijk kent veel autoluwe straten, zodat kinderen veilig kunnen spelen. In de groene omgeving van Doornsteeg, met opvallend veel natuurlijk groen, horen uiteraard energieneutrale woningen. Hecht u aan ruimte, rust en een groene omgeving? Dan is Doornsteeg uw ideale woonstek! De ontwikkeling van Doornsteeg start in de noord-oosthoek. Als het hele gebied ontwikkeld is, heeft Doornsteeg ongeveer 1.200 woningen.

Meer informatie:

Meer informatie over Doornsteeg leest u in het:
Bestemmingsplan,
Masterplan,
Stedenbouwkundig plan/Beeldkwaliteitplan

Wonen in Doornsteeg

Binnen Doornsteeg worden de komende jaren uiteenlopende woningen in verschillende soorten, maten, vormen en prijsklassen gerealiseerd. In Doornsteeg is ruimte gereserveerd voor koopwoningen, huurwoningen, vrije kavels en Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Koopwoningen
Met betrekking tot de koopwoningen zullen in Doornsteeg meerdere ontwikkelaars zorgdragen voor de ontwikkeling, bouw en verkoop van rijwoningen, 2-onder-1-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Deze woningen worden mede vormgegeven naar aanleiding van uw (woon)-wensen. Benieuwd naar het actuele aanbod, klik hier.

Huurwoningen
Naast koopwoningen worden er in Doornsteeg ook huurwoningen gerealiseerd.
Informatie hierover zal t.z.t. te vinden zijn op deze site.

Vrije kavels
De uitgifte van de eerste vrije kavels gaat van start als het bestemmingsplan onherroepelijk is.
Naar verwachting zal dit in het eerste kwartaal 2017 zijn.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Wilt u samen met anderen uw eigen woning bouwen? Dat kan in een CPO project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Het college van Burgemeester en wethouders wil CPO-projecten stimuleren in onder andere Doornsteeg en Nijkerkerveen fase 2. De informatiebrochure CPO en de voorwaarden die de gemeente stelt aan een CPO project zijn onderaan de pagina te downloaden.

CPO in Doornsteeg

In Doornsteeg zijn inmiddels vier CPO-groepen actief. Hiermee is voor de ontwikkeling van het eerste deelplan het maximum aantal CPO-groepen in Doornsteeg bereikt. Geïnteresseerden in CPO kunnen zich bij een van deze groepen aanmelden.

De CPO-groep die het verst in de planontwikkeling is, is de Vereniging Woonproject Holkerbeek. Deze CPO-groep wil een locatie aan de Holkerweg ontwikkelen.

Daarnaast zijn drie groepen in oprichting voor een CPO-project in fase 1a van Doornsteeg. De gemeente is nog in overleg met deze initiatiefgroepen over de definitieve locatie, het woningbouwprogramma, het stedenbouwkundig plan, fasering, het plan van aanpak van het project etc.

De linken hieronder geven een beeld van de ideeën en uitgangspunten van de initiatiefgroepen voor hun CPO-project.

  1. `Ik woon betaalbaar in Nijkerk’.
  2. Woonvereniging Doornsteeg via cpo@woonverenigingdoornsteeg.nl
  3. Nieuw bewonersinitiatief de Woongaard, cpodewoongaardnijkerk@gmail.com

In fase 1a is geen ruimte meer voor nieuwe CPO-initiatieven, naast bovenstaande groepen. Pas in latere fasen kunnen weer CPO-initiatieven worden gefaciliteerd.

Als u vragen heeft over CPO kunt u contact opnemen met de heer Erik Praas van de gemeente, te bereiken via de mail gemeente@nijkerk.eu of via telefoonnummer 14 033.